Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Όχι στη βαθύτερη ύφεση του Μεσοπρόθεσμου και στα νέα φορολογικά μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου"



Το ελληνικό εμπόριο συμμετέχει στο διήμερο κινητοποιήσεων της  28 και 29 Ιουνίου με το μήνυμα:
 «Όχι στη βαθύτερη ύφεση του Μεσοπρόθεσμου και στα νέα φορολογικά μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου»
Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από το εξωτερικό λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου έχουν διαμορφώσει μια έκρυθμη κατάσταση στην αγορά. Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αντί να είναι η λύση στο πρόβλημα, μπαίνει στο στόχαστρο και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον. Ζητούμε από την ελληνική Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και να σκεφτεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πολιτικής της.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ προτείνει στα μέλη της Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και των πρωτοβουλιών του Κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών. Εργοδότες και εργαζόμενοι του εμπορίου καλούνται να συμμετάσχουν σε  όλες τις προγραμματισμένες τοπικές και κεντρικές συγκεντρώσεις.
Το Δ.Σ της  ΕΣΕΕ αποφάσισε να προτείνει τις παρακάτω πανελλαδικού χαρακτήρα δράσεις:
1.            Το ελληνικό εμπόριο αντιδρά με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας, που αποτελεί ιερό σύμβολο για όλους τους Έλληνες, στις προθήκες ή τις βιτρίνες όλων των εμπορικών καταστημάτων σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας.
2.            Διαδικτυακή διαμαρτυρία με αποδέκτες όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, Υπουργούς, Ευρωβουλευτές, θεσμικούς φορείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας
3.            Καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους εργαζόμενους τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς να τους στερήσουν τα ημερομίσθια για το διήμερο των κινητοποιήσεων.
Τέλος, επισημαίνεται ότι έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις.
Δήλωση Πρόεδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για τον εφαρμοστικό νόμο :
«Ο εφαρμοστικός νόμος είναι χειρότερος και πιο άδικος από το ίδιο το μεσοπρόθεσμο.
 Η λανθασμένη πολιτική και οι πρόχειροι υπολογισμοί των μέτρων οδηγούν στην αφαίμαξη κάθε εισοδήματος και στην εκποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας κάθε μικρομεσαίου Έλληνα.
Η κατάθεση και κατά πάσα πιθανότητα η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, θα είναι μια μαύρη μέρα για την οικονομία της χώρας μας,  για την πληγωμένη αγορά,  για κάθε εργοδότη και κάθε εργαζόμενο.
Οι εμπνευστές του εφαρμοστικού νόμου αναζητούν με αρπακτικό τρόπο από μια εύθραυστη και «στεγνή»  οικονομία 6,5 δις από φόρους και έκτακτες εισφορές. Ανεξάρτητα, όμως, από το  πόσα τελικά θα εισπράξουν, το βέβαιο είναι  ότι στο πέρασμά τους  δεν θα αφήσουν πίσω τίποτα και σχεδόν κανέναν από εμάς.
Είναι απορία όλων μας, πώς η ελληνική Κυβέρνηση εναρμονίζει τις πολιτικές της προς τα κελεύσματα των παντελώς αναξιόπιστων οίκων αξιολόγησης όπως το πράττουν και οι εύθικτοι εταίροι μας. Από πότε όμως η οικονομία μίας χώρας και ο πλούτος που παράγεται με τον μόχθο των πολιτών της "υποβαθμίζεται" από, αμφίβολης αξιοπιστίας, "οίκους", οι οποίοι δε λαμβάνουν υπόψιν τα "σκληρά" οικονομικά δεδομένα όπως το ΑΕΠ μιας χώρας και δίνουν έμφαση στο σπεκουλάρισμα των κερδοσκόπων για τις ικανότητες των κρατών να διαχειριστούν τις κρίσεις τους;
Η ΕΣΕΕ αντιδρά στην βαθύτερη ύφεση του μεσοπρόθεσμου και λέει κατηγορηματικά όχι στα νέα φορολογικά μέτρα του εφαρμοστικού νόμου, τα οποία για το εμπόριο και την αγορά σημαίνουν τέλος χρόνου και το τέλος εποχής.
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους εμπόρους να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματά τους, ως ένδειξη πατριωτισμού, ελευθερίας και δημοκρατίας, αφού είναι το ένα και μοναδικό πανεθνικό ιερό σύμβολο, που συνενώνει όλους τους Έλληνες, αφυπνίζει συνειδήσεις και έχει την δύναμη να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες  τις κατευθύνσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.