Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η «άλλη Ελλάδα» θα απαγγείλει την ετυμηγορία της ιστορίας

Από Antinews


Θα έλθει σύντομα η ώρα που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν τον Λαό

Όπως εκτιμούν οι πιο διαφορετικές πηγές, πάνω από 500.000 κόσμου βγήκε την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ήταν ενδεχομένως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην χώρα από τον καιρό της Μεταπολίτευσης του 74.


Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι η καθεστηκυία τάξη, το σύστημα με τις παραφυάδες του σε ΜΜΕ και κόμματα, μετά τον πρώτο πανικό, ανάσανε από την κόντρα του αριστερού στυλοβάτη του (ΚΚΕ) με τους “αναρχικούς” και νομίζει ότι απέφυγε τα χειρότερα.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Γιατί αυτοί που πήγαν στο Σύνταγμα ήταν πρωτίστως οι”ριγμένοι” του Δημοσίου, οι ζορισμένοι μικρομεσαίοι και οι ευθέως βαλλόμενοι ταξιτζήδες, σκουπιδιάρηδες κλπ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ, η σιωπηλή πλειοψηφία, αυτοί που ζορίζονται εδώ και καιρό, αυτοί που δεν έχουν λαμβάνειν έστω τα όσα δίδει το Κράτος κάθε μήνα , αυτοί που πρέπει να καθαρίσουν μόνοι τους, με τα προσόντα και τις δυνάμεις τους, έχουν άλλες έγνοιες , προς το παρόν: Να πληρώσουν το ρεύμα, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, τα δάνεια και προσπαθήσουν να κρατήσουν το σπίτι τους.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ βγουν στο Σύνταγμα, οι πολλοί, τότε ούτε είκοσι ούτε πενήντα μπουλουκοδιμοιρίες δεν θα σώσουν τον “ναό της Δημοκρατίας” και το ιερατείο της Μεταπολιτεύσεως…

Ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε τα “κόμματα”, ούτε οι κεκράκτες τους : Θα έχει έλθει η ώρα να μήν αγνοηθεί η αντίδραση του λαού.

Θα έχει τελειώσει η Ελλάδα του 74, η Ελλάδα που κατάπιε και χώνεψε με lifestyle και καλοπέραση τους Αττίλες και άφησε να την καβαλήσουν οι πολύχρωμοι μητραλοίες της “Δημοκρατίας”…

Όσο οι πολλοί δεν πάνε στο Σύνταγμα, όσο όλοι πάνε στις δουλειές τους, πληρώνουν την εφορία, έχουν βενζίνη για να κινηθούν και σπίτια να μείνουν τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την βίαια επαναφορά της ελληνικής κοινωνίας σε συνθήκες του 60.

Η κοινωνία δεν έχει ακόμα ωριμάσει …αγωνιστικά. Είναι μεν στα κάγκελα, φοβάται, βλέπει το αδιέξοδο, θέλει να ξεφύγει, υποσυνείδητα όμως είναι ακόμα εγκλωβισμένη στο μεταπολιτευτικό «παπανδρεϊσμό», και στις τρεις εκδοχές του, και την γαλάζια και την πράσινη και την ροζ. Επειδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια το όνειρο της αποκατάστασης στο δημόσιο, έδιναν και έπαιρναν θαλασσοδάνεια, ανέχτηκαν αν δεν ευνόησαν αυτή την απίθανα διεφθαρμένη κρατικοδίαιτη διαπλοκή με τις μίζες της. Με δεκανίκι την καθεστωτική αριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ και μερικοί νεοδημοκράτες (νύν καί πρώην) είναι οι τελευταίοι ιερείς τού «Παπανδρεϊσμού». Προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν την ιερατική του τάξη θυσιάζοντας τους πιστούς, οι οποίοι τους λάτρευαν και τους φιλούσαν τό χέρι.

Τι θα συμβεί τελικά; Το είπε ο παπάς της ενορίας του «Άτακτου» και σας το μεταφέρω: «Μέχρι τώρα (είμαι 79 ετών) και δεν έχω δει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο πρόεδρος τον «σκουπιδιάρηδων» να απεργούν με το ίδιο στόχο»

Γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ δεν κατάφεραν μόνο να εξαθλιώσουν και να υποτάξουν την χώρα. Κατάφεραν και κάτι άλλο: την οριστική κατάργηση των παλαιών διαχωρισμών που δίχαζαν το Έθνος, τα “πράσινα” και “γαλάζια” καφενεία.

Η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία αρχίζει να μην είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση αρχίζει να είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που συνεχίζει να “κυβερνά” τον τόπο. Όπως σημειώνει ένα σημαντικό άρθρο στην Guardian, “από την μια, οι τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι πολιτικοί που στηρίζουν τον πιο ταξικό, βίαιο, κοινωνικό και πολιτισμικό μετασχηματισμό που έχει συμβεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Και από την άλλη, η «άλλη Ελλάδα», η συντριπτική πλειοψηφία του λαού”

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τον μύθο του Σίσυφου για να δει που θα οδηγήσουν αυτά τα νέα μέτρα που δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, προστίθεται στο ίδιο άρθρο.

Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κάποιος τον Πλάτωνα, για να αντιληφθεί ότι η μείωση κατά το ήμισυ των μισθών και των συντάξεων, απλά σημαίνει πως ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει τους νέους ανυπέρβλητους φόρους.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της ελληνικής ιστορίας για να δει ότι όσο περισσότερο αναφέρεται η μείωση της εθνικής κυριαρχίας, τόσο ο κόσμος θα αντιδρά βίαια.

Και για ένα να είστε σίγουροι τις ημέρες που έρχονται. Η «άλλη Ελλάδα» θα απαγγείλει την ετυμηγορία της ιστορίας. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά σε όλα τα κόμματα.

Factorx

(ευχαριστώ τον Parsifal και τον Ιαπετό για τις σημαντικές παρατηρήσεις τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.