Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ιερισσός, 20/10/11
Προς το Δ.Σ.
του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Αξιότιμε κ. πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι!
Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ενασχόληση σας με το θέμα μας και την απόφαση του Συλλόγου σας (6/10/11) να καταθέσετε προσφυγή στο ΣτΕ για την υπόθεση της αδειοδότησης της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Επειδή μετά από αίτηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» και του Δημάρχου κ. Χρήστου Πάχτα θα τεθεί εκ νέου το θέμα στην συνεδρίαση της 20/10/11 παρακαλούμε να αποδεχτείτε το αίτημα μας για συμμετοχή στην εν λόγω συνεδρίαση ολιγομελούς αντιπροσωπείας των επιτροπών αγώνα.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε:
  • Η εμπλοκή της Qatar Holding επιβεβαιώνει και μεγεθύνει το οικονομικό σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος της Χαλκιδικής και της χώρας.
  • Η ζημιά που θα προέλθει από την μετατροπή όλης της βόρειας Χαλκιδικής σε ζώνη βαριάς χημικής βιομηχανίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος (δάση, νερά, θάλασσα και ατμόσφαιρα) θα επιφέρει την εξαφάνιση κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας και οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα χαθούν ανεπιστρεπτί, θα είναι πολλαπλάσιες από τις πολυδιαφημιζόμενες και πρόσκαιρες της «επένδυσης».
Όλοι εμείς που ενεργά εναντιωνόμαστε στην επερχόμενη καταστροφή του τόπου μας δεν έχουμε κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την προάσπιση της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αντιπαλεύουμε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν ενιαίο κέντρο αποφάσεων, την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Με το κέντρο αυτό είναι πλήρως εναρμονισμένος ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Πάχτας και η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη καθώς και έμμισθοι επιστήμονες.
Ανεξάρτητοι επιστημονικοί και κρατικοί φορείς (Α.Π.Θ., Τ.Ε.Ε. Κ.Μ., Δασαρχείο Αρναίας και Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής) και πλήθος μεμονωμένων επιστημόνων, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, επιμένουν στις επιστημονικές τους απόψεις, ότι το «επενδυτικό» σχέδιο δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί θα είναι καταστροφικό για την Χαλκιδική.
Είμαστε σίγουροι ότι ο σύλλογός σας, πιστός στον θεσμικό του ρόλο της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν τις οικονομικές και τις επιστημονικές δυνατότητες, θα επιβεβαιώσει την απόφαση της 6/10/11 και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις δίκαιες προσπάθειές μας.
Με εκτίμηση
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.