Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Άνεμος» αλλαγής στην Κρήτη

«Άνεμος» αλλαγής στην Κρήτη

Η Κρήτη πρωτοπορεί και φέρνει την πρώτη μονάδα αιολικής ενέργειας στον ελλαδικό χώρο που θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ τον Αύγουστο. Το έργο θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου, Νίκος Μπιρλιράκης, «η μονάδα αιολικής ενέργειας της ΕΑΣ Ρεθύμνου είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει σε όλη τη χώρα, ακόμα και από εκείνη της ΔΕΗ στην Κρήτη, μιας και η διαδικασία για την αδειοδότησή της από τη ΡΑΕ ξεκίνησε το 2003. Είμαστε οι πρώτοι που θα συνδεθούμε με το δίκτυο της ΔΕΗ».

Το αιολικό πάρκο που θα κατασκευαστεί θα είναι ισχύος 2,4 MW, που θα προέρχονται από τις τρεις ανεμογεννήτριες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή Ακούμια, στον δήμο Αγ. Βασιλείου. Το πάρκο θα καταλαμβάνει μια έκταση που θα είναι κάτι παραπάνω από 70 στρέμματα και δημιουργήθηκε από την Ένωση Ενεργειακή ΑΣΕ, στην οποία η ΕΑΣ Ρεθύμνου κατέχει το 95%.

Η Ένωση Ενεργειακή Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία δημιουργήθηκε από την ΕΑΣ Ρεθύμνου, η οποία κατέχει το 95% και έχει σαν στόχο το αιολικό πάρκο να λειτουργεί σαν μια αυτόνομη εταιρεία που θα είναι κερδοφόρα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους επενδυτές της. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου ήταν απόλυτα σύμφωνα, όπως δήλωσε ο κ. Μπιρλιράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.