Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανοί εφοριακοί ξεκινούν σαφάρι στην Ελλάδα

Γερμανοί εφοριακοί ξεκινούν σαφάρι στην Ελλάδα

Δεν θα μπορούν να κοιμούνται πλέον ήσυχοι όσοι αποκρύπτουν εισοδήματα, δεν πληρώνουν φόρους και δεν καταβάλλουν το ΦΠΑ, αφού θα τους κυνηγήσουν οι εφοριακοί-κομάντο της Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος σκοπεύει να στείλει στην Αθήνα για την ενίσχυση των ελληνικών φοροεισπρακτικών μηχανισμών 160 Γερμανούς εφοριακούς.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ελάχιστα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σκοπεύει να δράσει άμεσα. Το ζητούμενο όμως είναι αν οι Γερμανοί εφοριακοί θα αναλάβουν συμβουλευτικό ή εκτελεστικό ρόλο στη θέση των Ελλήνων που σήμερα εργάζονται στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschafts Woche», περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα στελεχώσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αλλά και σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.