Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

"Οι Σκοπιανοί είναι αμαθείς και εξοργιστικοί"

Από DefenceNet μέσω Χολομώντα 



Αμαθείς και εξοργιστικοί είναι όσοι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκουν σε αυτούς και αυτό δεν είναι λόγος δικός μας αλλά των πλέον αναγνωρισμένων ιστορικών και συγκεκριμένα, οι Βρετανοί ιστορικοί του Ασμόλειου Μουσείου της Οξφόρδης. Στο συγκεκριμένο χώρο που αποτελεί το...κορυφαίο μουσείο τέχνης κι αρχαιότητας στον κόσμο, έλαβε χώρα το διάστημα Απριλίου – Αυγούστου 2011 η «πιο σημαντική έκθεση ελληνικών εκθεμάτων που έγινε ποτέ στην Αγγλία», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ιστορικος – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης, dr Λέιν Φοξ.

Κι όμως δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά από τα ελληνικά ΜΜΕ σε αυτή την ωδή στον Μακεδονικό πολιτισμό και στο μεγαλείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά από χρόνια μελετών, οι Βρετανοί ακαδημαϊκοί της Οξφόρδης είναι πλέον σίγουροι ότι η Μακεδονία ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία, ελληνικό βασίλειο χαρακτηρίζοντας «αμαθείς» όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ο κ.Ρόμπιν Λέϊν Φοξ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μιλώντας στην εκπομπή της κρατικής τηλεόραση, έκανε μια δήλωση που είναι βέβαιο ότι έχει προκαλέσει ταραχή στην ηγεσία των Σκοπίων.

Το ερώτημα είναι πως κανένα ντόπιο ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε και δεν έδωσε διάσταση στο θέμα και φυσικά, γιατί δεν χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς μας η δήλωση ανθρώπων με κύρος, ενάντια στις εξωφρενικές απαιτήσεις των Σκοπιανών. Η δήλωση αυτή πρέπει να παίζει κατά τη γνώμη μας με το βίντεο σε κάθε Σύνοδο του ΝΑΤΟ και όπου αλλού χρειαστεί. Υπάρχει κανείς που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την Οξφόρδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.