Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

" Όταν τρώμε δεν μιλάμε"




Αυτό το μήνυμα στάλθηκε στο διαχειριστή του ΕΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ιωάννη Κατσάγγελο όπου σαν ΟΗΕ πηγαίνει και βγάζει φωτογραφίες (και καλά κάνει) από τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή και στη συνέχεια ανάλογα με τα συμφέροντα του τις προωθεί. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς το χόμπι του εργασία και να προσπαθεί να αναδείξει γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Το πρόβλημα είναι να είναι μεροληπτικός και μέσω του ιστιοχώρου του να προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη.  

Ο λόγος που δεν το δημοσιοποιήσαμε και το στείλαμε σαν email στο blog ΕΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι για να μην δώσουμε αξία σε Κοράκια.

"Γιάννη, πριν από καιρό σου ξεκαθαρίσαμε την θέση μας σχετικά με του λόγους που έφαγες πόρτα στο blog των Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας.

Όπως σου είχαμε τονίσει ο λόγος ήταν καθαρά σε σχέση με την επένδυση την ανοιχτής εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή μας και την στάση που εκφράζει το blog σου.

Λίγες μέρες αργότερα δικαιωνόμαστε στη θέση μας να σε στείλουμε αγύριστο μέσα από τον ιστιοχώρο μας. Έχουμε διαπιστώσει και μας έχουν ενημερώσει πως η στάση σου μόνο ουδέτερη δεν είναι. Βλέπουμε υλικό σου να χρησιμοποιείτε από τους υπέρμαχους της επένδυσης, έχεις θεαθεί από συντοπίτες με ασφαλίτες σε διασταυρώσεις στην περιοχή, όλο σου το υλικό είναι πίσω από την ασφάλεια των ΜΑΤ και σε χώρους της Ελληνικός Χρυσός, οι αναρτήσεις σου μόνο ουδέτερες δεν είναι και πολλά ακόμη . Τυχαίο, δεν νομίζουμε.

Σε συγχαίρουμε λοιπόν για το έργο που επιτελείς και που όπως μας είχες αναφέρει κατά λέξη, "το ΕΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει τα συμφέροντα ΌΛΩΝ των εργοληπτών Χαλκιδικής". Προφανώς στο να διαφυλάξεις τα συμφέροντα, προσπαθείς να λάβεις και εσύ την μερίδα του λέοντος από την συγκεκριμένη επένδυση. 

Όλα αυτά τα γεγονότα λοιπόν έχουν αξιολογηθεί και δυστυχώς για εσένα πλέον ανήκεις στους "ανεπιθύμητους" με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Το όνομα σου συγκαταλέγεται με αυτό του Πάχτα και του Μοσχόπουλου. Δηλαδή με την πλειοψηφία όπως λεν οι μεταλλωρύχοι.

Καλή συνέχεια στην προάσπιση των συμφερόντων ΣΟΥ.

Υ.Γ: Την επόμενη φορά πρόσεξε γενικά που θα είσαι."


Είδαμε λοιπόν όλο το προηγούμενο διάστημα ο συγκεκριμένος κύριος να λαμβάνει φωτογραφίες από τα επεισόδια που συνέβησαν στην περιοχή μας πίσω από την ασφάλεια των ΜΑΤ (και καλά έκανε). Γιατί λοιπόν δεν μπήκε στο κόπο να τραβήξει φωτογραφίες από τις εργασίες υλοτομίας της Ελληνικός Χρυσός και τις υπόλοιπες παράνομες ενέργειες και να αναδείξει των λόγο που γίνονται τα εκτεταμένα επεισόδια;

Πως ο συγκεκριμένος κύριος έχει αποκτήσει την ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές την ώρα που οι υπόλοιποι κάτοικοι στην περιοχή δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα σε δημόσιους δρόμους και ύπο την απειλή κουκουλοφόρων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν  την περιοχή.

Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια ανάρτηση και να αναδεικνύει με δικές του φωτογραφίες πως την Κυριακή που μας πέρασε πάνω από 20 διμοιρίες των ΜΑΤ με ατελείωτους ασφαλίτες προσπάθησαν να προστατέψουν τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας κάνοντας χρήση ληγμένων χημικών και πλαστικών σφαιρών.

Αυτό λοιπόν σημαίνει μεροληπτική δημοσιογραφία.  Σας αφιερώνουμε λοιπόν τον τίτλο από το 9ο τεύχος του Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη, " Όταν τρώμε δεν μιλάμε" που κάνει λόγο για το πως οι δημοσιογράφοι θάβουν τα πραγματικά γεγονότα και αναδεικνύουν "τα συμφέροντα" που εκπροσωπούν. Διαβάστε το και θα δείτε τις ομοιότητες σας.

Όσον αφορά το να προσέχεις την επόμενη φορά που θα είσαι, ισχύει, αφού δεν μπορείς την μια στιγμή να είσαι παρέα με τον Μοσχόπουλο και τους ασφαλίτες και μετά από λίγο να προσπαθείς να μας το παίξεις αντικειμενικός δημοσιογράφος.

Εκτήθεσαι από μόνος σου...

Υ.Γ: Αλήθεια με την αίτηση σου τι έγινε; Θα μας ξανά δικαιώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.