Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής στην ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με το 3017/1/135-ρμδ’ έγραφο της ΕΛ.ΑΣ, για το οποίο πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Η κακή εμπειρία του παρελθόντος οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, που παράνομα εμποδίζει την πρόσβαση ειρηνικών διαδηλωτών σε δημόσιο χώρο.
  • Θέμα νομιμότητας τίθεται για την Ελληνική Αστυνομία και μόνο - τόσο για τις μεθόδους αντιμετώπισης διαδηλωτών (απαγορευμένα χημικά, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, εμπρησμοί, τρομοκράτηση,αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές) όσο και γι’ αυτή καθαυτή την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή με σκοπό τη διασφάλιση συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας (δείτε το εξώδικο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αρ. πρωτ. 104/2012)
  • Το έγγραφο ισχυρίζεται ότι άτομα που δε διαμένουν στη Χαλκιδική διαπράττουν ποινικά κολάσιμα αδικήματα κατά τις κινητοποιήσεις. Οι μέχρι τώρα όμως συλλήψεις και προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί αφορούν αποκλειστικά κατοίκους της Χαλκιδικής. Στις κινητοποιήσεις μας δεν υπάρχουν ξένοι και ντόπιοι, μόνο άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου.
  • Η σωματική ακεραιότητα ατόμων που συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις είναι θεωρητικά ευθύνη και της αστυνομίας. Οι μέχρι τώρα τραυματισμοί αφορούν κυρίως διαδηλωτές και προκλήθηκαν από επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην καταστροφή του τόπου μας και να διεκδικήσουμε την ελεύθερη πρόσβασή μας σε δημόσιους χώρους.

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.