Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στο Αγιορείτικο Βήμα σχετικά με την ανάρτηση του "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ"



Φίλοι και συντελεστές του Αγιορείτικου Βήματος.

Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με email που σας στέλνουμε, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδικής και κατ' επέκταση η χώρα μας με τα ορυχεία χρυσού στην περιοχή μας. Ένα θέμα που από όποια διάσταση και αν το δεις είναι ένα σκάνδαλο. Οικονομικό, αφού το Ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση όλοι εμείς δεν θα λάβουμε ούτε 1 ευρώ και περιβαλλοντολογικό, αφού το μέγεθος και το είδος της εξόρυξης είναι τέτοιο που δεν θα υφίσταται Χαλκιδική και κατ επέκταση Άγιον Όρος μετά το πέρας των εργασιών.

Ο λόγος λοιπόν που προχωρήσαμε στον αποκλεισμό της πύλης του Αγίου Όρους, είναι γιατί η Ιερά Μονή Ιβήρων αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση 940 στρεμμάτων στην Ελληνικός Χρυσός όπου θα χρησιμοποιηθούν σαν χώροι απόθεσης τοξικών αποβλήτων. Τοξικά απόβλητα που θα βρίσκονται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στις θάλασσες μας και που θα σκορπούν τον θάνατο εις τους αιώνες των αιώνων. Εαν λοιπόν θεωρείτε πως εμείς οι "θεοσεβούμενοι" όπως το γράφετε, είμαστε "ηλίθιοι" (όπως το γράφουν μερικοί πραγματικά θεοσεβούμενοι αναγνώστες σας,) επειδή προσπαθούμε να σώσουμε τις ζωές μας και τον τόπο μας, τότε θα πρέπει να αποδεχθείτε πως στο μέλλον, όταν θα πηγαίνετε για προσκύνημα στο Άγιον Όρος, θα βλέπετε χιλιάδες στρέμματα δάσους κατεστραμμένα, τεράστιους κρατήρες στην γη, ερημωμένοι τόποι και άνθρωποι που θα κλαίνε την μοίρα τους.

Αν λοιπόν για εσάς έχει μεγαλύτερη σημασία το γεγονός ότι κάποιες εκατοντάδες "τουρίστες" δεν κατάφεραν να μπούνε στο Άγιον Όρος από τις ζωές μας, τότε να μας συγχωρέσετε.

Οφείλετε τουλάχιστον να γνωρίζετε πως οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και εργαζόμαστε στο Άγιον Όρος και οι περισσότεροι από του μοναχούς κατανοούν και αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας, γιατί ΔΕΝ έχουν παρωπίδες σαν και ΕΣΑΣ. Όσον αφορά την Ιερά Μονή Ιβήρων ευελπιστούμε μετά από την συνάντηση μας και την ενημέρωση, να αντιληφθούν το σφάλμα τους και να μην επιτρέψουν την καταστροφή της πύλης του Αγίου Όρος. Εξάλλου ο μοναχισμός δεν είναι μπίζνες.

Οφείλετε μετά από αυτή την παρέμβαση μας, την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε για τυχών κινητοποιήσεις μας, να φροντίσετε να μάθετε τον λόγο και χωρίς ύφος ειρωνείας να γράψετε την είδηση σας.

Κλείνοντας σας παραθέτουμε και την εκπομπή του κυρίου Λογοθέτη από το κανάλι 4Ε



Παρακαλούμε για την δημοσίευση της απάντηση μας σχετικά με το άρθρο σας "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ" καθώς και η δημοσίευση της εκπομπής του κυρίου Λογοθέτη από το 4Ε. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί μεροληπτικό από πλευρά σας.

Με εκτίμηση
Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.