Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Απαγόρευσε το δικαστήριο του Πακιστάν μεγάλη συμφωνία εξόρυξης χρυσού.

Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας: Στο τριτοκοσμικό Πακιστάν ισχύουν οι νόμοι. Στην υπερ ανεπτυγμένη Ελλάντα; Άντε και στα δικά μας.

Από DefenceNet


Στο Πακιστάν, το Ανώτατο δικαστήριο έχει αντιταχθεί κατά μια μεγάλης συμφωνίας εξόρυξης χρυσού και χαλκού στο Μπελουντζιστάν, δηλώνοντας, ότι έρχεται σε αντίθετη με τους νόμους της χώρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου έβαλε τέλος σε μια μακρόχρονη δικαστική υπόθεση σχετικά με την συμφωνία στο ποσό αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία υπεγράφη περίπου είκοσι χρόνια πριν. Στα πλαίσια της συμφωνίας, η κυβέρνηση του Πακιστάν παραχωρούσε με τους όρους μακροχρόνιας μίσθωσης το ορυχείο εξόρυξης χρυσού και χαλκού στην περιοχή Ρέκο-Ντικ στο καναδικό-χιλιανό όμιλο Tethyan Copper Company. Οι τοπικές αρχές εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους σχετικά με ορισμένα σημεία της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κοίτασμα στο Μπελουντζιστάν βρίσκεται στην πεντάδα των μεγαλύτερων κοιτασμάτων χρυσού και χαλκού στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.