Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση με μολότοφ σε εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός»

 Από tvxs


Περίπου πενήντα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Θεσσαλονίκης, πυρπολώντας με βόμβες μολότοφ περίπου δέκα οχήματα της εταιρείας και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει κάνει 27 προσαγωγές. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι φύλακες του εργοταξίου καταγγέλουν πως δέχτηκαν επίθεση από τους αγνώστους που όπως αναφέρουν τους έδεσαν και τους απείλησαν πως θα τους κάψουν. Ο ένας από τους φύλακες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η αστυνομία κάνει λόγο για συντονισμένο χτύπημα που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Όπως αναφέρεται και στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, «λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 50 περίπου ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, εισέβαλε στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές , έδεσε και περιέλουσε με βενζίνη τους δυο άνδρες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλε φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας που βρισκόταν εκεί. Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα». Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της πυροσβεστική και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η πληροφορία ότι η ομάδα των περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε στις Σκουριές “περιέλουσε με βενζίνη τους φύλακες” των εγκαταστάσεων προερχόταν από πηγές της εταιρείας, όμως είναι ψευδής και δεν επιβεβαιώνεται ούτε καν από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.