Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τα ΜΑΤ και την ΕΚΑΜ εσείς;;; Την μετοχή της Eldorado εμείς!!! 16/04/2013

Από Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας


Χθες Δευτέρα 15 Απριλίου και στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο η μετοχή της Eldorado βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Αμέσως μετά το άνοιγμα η μετοχή βρέθηκε να χάνει πάνω από 6% ενώ στο κλείσιμο της ημέρας οι απώλειες έφθασαν στο -8,34% (-0,63$/ανα μετοχή). Η κατάσταση πλέον δείχνει μη αναστρέψιμη για την εταιρεία αφού μόλις σε 2 ημέρες βρέθηκε να χάνει πάνω από 1$ ανά μετοχή. Πολύ κάτω από το φράγμα των 8 δολαρίων (6,92$)

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες  ύστερα από αίτημα καναδικού χρηματιστηριακού εντύπου, θα φιλοξενήσουν στην Ιερισσό απεσταλμένο δημοσιογράφο του, ο οποίος θα ενημερώνει με τις ανταποκρίσεις του για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τις αντιδράσεις στην επένδυση της «Eldorado Gold» στις Σκουριές. 


Αν με τόση προπαγάνδα από πλευρά της Eldorado Gold βρέθηκε να καταγράφει αυτές τις απώλειες  τι θα συμβεί όταν θα υπάρχουν απευθείας ανταποκρίσεις από την περιοχή μας;

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, ο CEO της Eldorado Gold Paul Wright, έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα από τις δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο του Καναδά CBC (Canadian Broadcasting Corporation):


• Δεν υπάρχει αυξανόμενη αντίδραση. Οι 10.000 άνθρωποι που διαδήλωσαν στην Ελλάδα, διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας!!!

• Η πραγματική τοπική κοινωνία είναι αυτή η συγκέντρωση που διοργάνωσε η εταιρεία στις 6 Μαρτίου στη Μ. Παναγία. 5.000 τους έβγαλε ο κ. Wright!!!

• Έγινε εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία η οποία κορυφώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία!!!

• Ρωτάει η παρουσιάστρια: Steve Sharpe, πρώην στέλεχος της Eldorado Gold, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι η αντίδραση του κόσμου είναι σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του έργου και ότι για τους κατοίκους υπάρχει μια καθαρή επιλογή μεταξύ του τουρισμού και των μεταλλείων. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ούτε οικολόγος ούτε τοπικός ακτιβιστής. Διαφωνείτε;". Ο Paul Wright είπε ναι, ότι διαφωνεί, αλλά δεν είπε γιατί.

"Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες και καταγγέλλουν επίσης αστυνομική βία, παράνομες κρατήσεις κλπ. Λένε ότι η εταιρεία σας συνεργάζεται με την αστυνομία. Εσείς τι λέτε;" ρωτάει η δημοσιογράφος.
Οι διαδηλώσεις είναι σκηνοθετημένες, φέρνουν αναρχικούς από άλλα μέρη της Ελλάδας, βάζουν μπροστά τις γυναίκες και μετά αρχίζουν να πετάνε πέτρες. Τι θέλετε να κάνει η καημένη η αστυνομία; (!!!) απάντησε ο κ. Wright.


Τα "επιχειρήματα" είναι γνωστά, τα έχουμε ξανακούσει. Όμως το γεγονός ότι ο βγαίνει ο ίδιος ο CEO να τα πει στο κρατικό ραδιόφωνο του Καναδά είναι πολύ χαρακτηριστικό και σαφέστατο δείγμα πανικού.

Θα καταφέρει αυτή η συνέντευξη να καθησυχάσει τους μετόχους; Μάλλον όχι.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.