Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση των συντονιστικών για την δίκη των τριών γυναικών και ένα βίντεο με τον τρόπο ενοχοποίησης αγωνιστών από την Ελληνική (χουντική) Αστυνομία.


Είναι γνωστό πλέον και στο κάθε εν Ελλάδι "πρόβατο", πως η Ελληνική Χουντική Αστυνομία το μόνο που ΔΕΝ κάνει, είναι να διαφυλάσσει και να προστατεύει την Δημοκρατία. Μια λοιπόν χουντική αστυνομία που έχει μάθει να δέρνει Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς πολίτες, να τροφοδοτεί με γκλοπ φασιστοειδή μορφώματα, να προκαλεί, να βρίζει, να συλλαμβάνει και το καλύτερο, να δημιουργεί κατά φαντασία κατηγορίες  σε οποιοδήποτε τυχερό βρεθεί στο δρόμο της. Έτσι λοιπόν οι μάρτυρες μετατρέπονται σε κατηγορούμενους (βλέπε τι συμβαίνει στην περιοχή μας), τρεις γυναίκες συλλαμβάνονται και κατηγορούνται πως δείρανε μια διμοιρία των ΜΑΤ (!!!!), αλληλέγγυοι του αγώνα μας συλλαμβάνονται για αφισοκόλληση στον Πολύγυρο της ώρα που ολόκληρος ο Πολύγυρος έχει πανό και αφίσες παντός λόγου και τύπου και χουντικό μόρφωμα εν ονόματι Ιωάννης Τζάβαλος ασφαλίτης να το παίζει ο "γαμάω και δέρνω". 

Ιωάννης Τζάβαλος, "ο γαμάω και δέρνω"
Όλα τα παραπάνω είναι απλά η σταγόνα στο ωκεανό αυτών που συμβαίνουν στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα μας. Παρακάτω παραθέτουμε ένα βίντεο. Είναι από τις 29 Ιουνίου του 2011. Δείτε λοιπόν πως η αστυνομία προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία μέσω χουντικών μεθόδων. Δείτε και φανταστείτε πως και με ποιόν τρόπο συνελήφθησαν και οι δικοί μας συναγωνιστές στην Χαλκιδική. 


Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε κάτι άλλο για την Χουντοκρατία σε ολόκληρη την χώρα μας.

Αν λοιπόν ΕΣΥ Έλληνα πολίτη, που ΔΕΝ θέλεις να θεώρησε από το σύστημα τους "ΠΡΟΒΑΤΟ", εξακολουθείς να κάθεσαι στο καναπέ σου και να μην αντιδράς, τότε να γνωρίζεις πως μια όμορφη μέρα θα χτυπήσει το κουδούνι της οικίας σου και τότε θα δεις να παρελαύνουν από μπροστά σου, οι τραπεζίτες, οι κλητήρες, το κράτος μαζί με το παρακράτος και όποιον άλλο φανταστείς. Και τότε θα νιώσεις την ανάγκη να αντιδράσεις αλλά στην γωνία θα σε περιμένει το "μόρφωμα" τους για να έχεις την κατάληξη όλων αυτών που αντιδρούν, την ΦΥΛΑΚΉ.

Σήκω λοιπόν από τον καναπέ σου, και αντίδρασε όσο είναι καιρός. 

ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΏΡΑ.    
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.  

Όσον αφορά εσένα ντόπιε υποστηρικτή του ξεπουλήματος της χώρας που εύχεσαι οι συλληφθέντες να ζήσουν για πάντα στην φυλακή, ένα θα σου πούμε.

ΡΌΔΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΊΖΕΙ.... και τότε θα είσαι μόνο σου.


Διαβάστε και την ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για τη δίκη των τριών γυναικών

Τη Δευτέρα 27 Μαϊου ολοκληρώθηκε η δίκη των τριών γυναικών που συνελήφθησαν την Ημέρα της Μητέρας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στις Σκουριές.
Κατά την ακροαματική διαδικασία καταρρίφθηκε, στο μεγαλύτερο βαθμό, το κατηγορητήριο. Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και του Γ.Δ/ντη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χοντρού, ήταν αντιφατικές και έωλες, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστούν, στο δικαστήριο και την κοινωνία, οι δυνάμεις καταστολής ως ειρηνόφιλες και αμυνόμενες. Οι μαρτυρίες ότι πάνοπλοι άντρες της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από λίγες γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας και μητέρες, προκάλεσαν θυμηδία και αρνητικές εντυπώσεις.

Το δικαστήριο κατανόησε ότι οι συλλήψεις ήταν προσχεδιασμένες με σκοπό την κάμψη του ηθικού, τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση του κοινωνικού κινήματος ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική. Παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο απάλλαξε τις κατηγορούμενες από τις σοβαρότερες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Η κατηγορία απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο ως απρόσφορη, αναγνωρίστηκε δηλαδή ότι κάτι τέτοιο ήταν τελείως ανέφικτο.

Το δικαστήριο θέλησε να επιβάλλει συνολική ποινή δύο ή τριών μηνών με αναστολή. Μετά από πρόταση όμως των συνηγόρων υπεράσπισης να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές, ώστε να είναι δυνατή η άσκηση έφεσης, το δικαστήριο επέβαλλε τις ποινές έξι και εφτά μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενες δηλώνουν αθώες και με τον τρόπο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν έφεση ώστε να καταρριφθούν όλες οι κατηγορίες και να δικαιωθούν τελικά στο εφετείο.

Η πολιτική προώθησης των ξένων επενδύσεων με κάθε κόστος, και προστασίας των συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών από το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνει προφανώς και την οργανωμένη προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε αντίδρασης και αντίστασης. Είμαστε ελεύθεροι πολίτες, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών των σκέψεων και δράσεων μας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας συκοφαντήσει ως άτομα και να μας ποινικοποιήσει ως κοινωνία και κίνημα.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.