Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

O «εμφύλιος» των 8 μ.μ.


Πως τα ΜΜΕ φιλοτεχνούν εικόνα αλληλοσπαραγμού στην Χαλκιδική. Η «Εφ.Συν.» αναζήτησε την αλήθεια πίσω από την καλυμμένη με «χρυσόσκονη» τηλεοπτική πραγματικότητα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: Μάριος Λώλος


«Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Για τα φράγκα πουλάς τη γη μας;»

«Εσύ δεν ντρέπεσαι, που δεν θες ανάπτυξη για τον τόπο και λες όλα αυτά τα ψέματα».

Οι φωνές τους φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του μπαρ. Ο διάλογος είναι ό,τι πρέπει για να στηρίξει τους τίτλους των αθηναϊκών εφημερίδων και τα κρόουλ των τηλεοπτικών καναλιών: «Εμφύλιος στη Χαλκιδική». Είναι κι οι δύο 25 χρόνων και γνωρίζονται από τότε που γεννήθηκαν. Τον Νοέμβριο ο ένας προσελήφθη στα μεταλλεία ως συντηρητής. Ο άλλος είναι ενεργός στο κίνημα εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Τους πλησιάζω στην μπάρα και τους ρωτάω αυτό που κάθε Αθηναίος έχει ως απορία: Είστε όντως στα πρόθυρα εμφυλίου;

Σκουριές ή αλλιώς «σύγχρονη Υβρις»



Εχει κανείς από όλους όσοι με μεγάλη ευκολία αποδοκιμάζουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής της Ιερισσού αλλά και όλης της Χαλκιδικής αναλογιστεί τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει σε έναν από τους ομορφότερους νομούς της πατρίδας μας; Εχει κανείς αναλογιστεί ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της αναταραχής, της κοινωνικής έκρηξης που βιώνει ο -όπως φαίνεται- ευλογημένος αυτός τόπος; Προς Θεού! Μην πιστέψετε ούτε για μια στιγμή ότι έχουμε πρόθεση να δικαιολογήσουμε πράξεις βίας ή αυτοδικίας! Καλό θα είναι όμως, αντί να τασσόμεθα επιπόλαια με τη μια ή την άλλη πλευρά, να σκεφτούμε την Υβρι που συνετελέσθη λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Περιβόλι της Παναγίας. Λίγα χιλιόμετρα από την καρδιά της Ορθοδοξίας. Λίγα χιλιόμετρα από το Αγιον Ορος! Εχει κάνεις αναλογιστεί τι συνέβη στα χώματα όπου γεννήθηκε ο Αριστοτέλης, ένας πνευματικός φάρος της Ελλάδος; Καλό θα είναι να πάμε λίγα χρόνια πίσω και να θυμηθούμε ότι εκεί συνετελέσθη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης Ιστορίας. Τα πρόσωπα της τραγωδίας, γνωστά. Ενας ανεκδιήγητος υπουργός, τον οποίο αργότερα διέγραψε ακόμα κι αυτός ο «ασύλληπτος» Γιώργος Παπανδρέου ή Τζέφρυ ή ΓΑΠ ή όπως αλλιώς θέλετε. Μια κυβέρνηση που μάλλον έμοιαζε με συμμορία. Και ένας εκ των πλέον κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που «άνδρωσε» την επιχειρηματική του οντότητα λανσάροντας τη «Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια» -εκπροσωπώντας τα «πιστεύω» της Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ενωσης-, ενώ παράλληλα «έχτιζε» κάθε γεφύρι και δρόμο της χώρας. Σχεδόν σε αποκλειστικότητα!

ΧΡΥS.O.S. – Αλήθειες & Ψέματα

Από metalleiastop


Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

  • Τι θέλουν και στην Ποντοκερασιά; Σε ποιες άλλες περιοχές έχουν βλέψεις;
  • Τι γίνεται με το ουράνιο στην περιοχή;
  • Τι θα γίνει με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ειδικά τώρα με την νέα ΚΑΠ;
  • Τι γίνεται με το δικαστήριο;
  • Τι μαθήματα μας δίνουν άλλες χώρες;
  • Τι συμβαίνει στη Χαλκιδική και στη Θράκη;
  • Ποιοι έχουν ψηφίσει ΕΝΑΝΤΙΑ σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς συνεχίζουμε;

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 .



ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,
ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ .ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Aπάντηση Λαμπάκη προς Πάχτα.



Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης απαντά στις δηλώσεις που έκανε στη ΔΕΛΤΑ TV ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και τα οποία θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.



Η επιστολή του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης

“Κύριε Πάχτα, ακούστε τι είναι απρέπεια, αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο.

Απαράδεκτο θα ήταν να επικοινωνούσα μαζί σας για να σας ζητήσω, εντός εισαγωγικών, την άδεια να συμμετέχω σε κοινωνικό συλλαλητήριο του λαού της Χαλκιδικής. Στο κάτω – κάτω δεν μας ειδοποιήσατε ότι γίνατε και μητροπολίτης για να σας ζητάμε την άδεια να μπούμε στο χώρο που εσείς θεωρείτε ως ιδιοκτησία σας.

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;


Χρυσός είναι η ενημέρωση!

  Από soshalkidiki

Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του ενημερωτικού ηλεκτρονικού περιοδικού μας soshalkidiki. Σ’ αυτό θα βρείτε πληροφορίες για τις εξορυκτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική, τις επιπτώσεις τους σε περιβάλλον, υγεία και τοπική οικονομία, καθώς και πλούσιο υλικό που αφορά την πορεία των κινητοποιήσεών μας. Το κείμενο είναι εμπλουτισμένο με αναφορές και παραπομπές σε κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό (απλώς πατήστε το χαρακτηριστικό σύμβολο/σύνδεσμο).

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με μορφή περιοδικού εδώ και σε απλό pdf εδώ (προτείνεται για εκτύπωση).Με δεξί κλικ επιλέξτε save as ή αποθήκευση ως. Παρακαλούμε διαδώστε το!

Μπορείτε φυσικά να διαβάσετε το περιοδικό παρακάτω (πατώντας πάνω στην εικόνα ανοίγει το αρχείο σε ολόκληρη την οθόνη – esc για να βγείτε από το full screen)

The Barber Shop: Μια εκπομπή του Omnia WEB TV αφιερωμένη στις #Skouries

Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του π. Χριστοδούλου

Είναι γνωστός στην περιοχή μας, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ελληνικός Χρυσός και των υποτακτικών της. Μέσα σε αυτούς που αγωνίζονται να "διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους" είναι και ο "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ" ή κατά τα κοινός Εργολήπτης Χαλκιδικής, ο οποίος γνωστός όπως πάντα για την αντικειμενικότατα και "ουδετερότητα" του, έτρεξε, έψαξε και ανέσυρε το παρακάτω έγγραφο της Ι.Μ Ιερισσού και Αγίου Όρους, που δείχνει την διαγραφή από την μητρόπολη μας, του Πατέρα Χριστόδουλου. Διαβάστε λοιπόν την απαντητική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του πατέρα Χριστόδουλου για το τι έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια στην μητρόπολη μας και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Και μια σημείωση. Όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι όσοι παρακολουθείτε το θέμα με τα μεταλλεία, το τελευταίο διάστημα και έπειτα απο σκηνικό που δημιουργήθηκε έξω από το δασαρχείο Αρναίας, έκτοτε η πλευρά των "Πωλητών του Αριστοτέλη" δεν μπορεί να βρει φωτογραφικό υλικό. Τυχαίο;;; Δεν νομίζουμε....


Από antigoldgreece

Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου


Θα ήθελα να δώσω κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους κακόβουλους που επικαλούνται μία βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους, αυτή την από 27 Απριλίου 2012 με Α.Π. 395. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εξ’ αρχής ήταν φιλικά διακείμενος προς την μεταλλευτική εταιρεία, η οποία επένδυε στην καταστροφή της Μητροπολιτικής περιφέρειάς του.

Το 1997 η εταιρεία ΤVX άρχιζε το ερευνητικό της έργο στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Έδωσε τότε στον τέως Μητροπολίτη «πακτωλό» χρημάτων, με τα οποία πήγε να αγοράσει μία μερσεντές για τον εαυτό του, μία για την Μητρόπολη και μία για την Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ολυμπιάδος, Μονή που βρισκόταν δίπλα από το μεταλλευτικό εργοστάσιο. Επίσης με τα χρήματα πήγε να αγοράσει τηλεοράσεις, ψυγεία και άλλα σκεύη. Όμως η Θεία Δικαιοσύνη που αγρυπνεί, «φώτισε»και «επέτρεψε» σε έναν απατεώνα να του κλέψει τα λεφτά, με αποτέλεσμα να γράφουν οι εφημερίδες της εποχής για το σκάνδαλο, και ο τέως Μητροπολίτης έκανε μήνυση.

ΑΚΥΡΟ και από τον δήμο Βόλβης για την επένδυση του χρυσού της Χαλκιδικής

Από volvinews

 

Μετά από τρείς ώρες συζήτησης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλβης κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση ψηφίσματος KATA της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική. Αύριο θα αναρτηθεί και το εν λόγω ψήφισμα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι News, για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανοικτή επιστολή / Πρόκληση προς τους “Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός”: ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!


Στις 28-1-2013 σας κοινοποιήσαμε μια επιστολή (εδώ) και ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ με θέμα “Μεταλλουργία flash smelting στη Χαλκιδική” (εδώ), τα οποία απευθύναμε στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση της ΜΠΕ του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας της οποίας είστε επιστημονικά στελέχη. Το ίδιο Υπόμνημα κατατέθηκε και στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 23-1-2013. Με την επιστολή μας ζητούσαμε από την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ άμεσες απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας σας, ώστε το ΣτΕ που σύντομα θα κρίνει το μέλλον της Χαλκιδικής να έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία.
Για την περίπτωση που έχετε αδύναμη μνήμη, στην επιστολή μας και το ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ κατηγορούμε ευθέως εσάς, τους “μηχανικούς της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” και ειδικά τους μεταλλουργούς, ότι:
  • Παραπλανήσατε, όχι μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες, με ψευδείς δηλώσεις και ψευδή στοιχεία σχετικά με τη μεταλλουργία flash smelting για να πετύχετε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
  • Αποκρύψατε τις σαφείς δηλώσεις της Outotec, της κατασκευάστριας εταιρείας της μεθόδου flash smelting, ότι: “Το flash smelting όπως εφαρμόζεται στην επεξεργασία των συμπυκνωμάτων αρσενοπυρίτη/σιδηροπυρίτη είναι μια νέα εφαρμογή της τεχνολογίας και βασικά είναι ακόμα στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης” και την παρουσιάσατε ως απόλυτα ασφαλή, εξαντλητικά ελεγμένη και πιστοποιημένη από την Outotec  για βιομηχανική χρήση.
  • Προσπαθήσατε να παραπλανήσετε την Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ υποδεικνύοντας ότι η μεταλλουργία flash smelting στο Pirdop της Βουλγαρίας χρησιμοποιεί παρόμοια τροφοδοσία με το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο στο Μαντέμ Λάκκο. Αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμμα.
  • Αποκρύψατε τους κινδύνους για τους εργαζομένους, τους κατοίκους και το περιβάλλον της Χαλκιδικής, από την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα της τροφοδοσίας του σχεδιαζόμενου εργοστασίου flash smelting σε αρσενικό, η οποία είναι απαγορευτική για οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο πυρομεταλλουργίας παγκοσμίως.
  • Αποκρύψατε ότι ούτε καν η Κίνα δεν δέχεται για πυρομεταλλουργική επεξεργασία συμπυκνώματα χαλκού με περιεκτικότητα άνω του 0,5% σε αρσενικό, ενώ τα συμπυκνώματα των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχουν 11% αρσενικό.
  • Αποκρύψατε ότι τα ελάχιστα στον κόσμο εργοστάσια που δέχονται συμπυκνώματα με αρσενικό άνω του 0,5% τα επεξεργάζονται με διαφορετικές μεθόδους και με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων και των περιοίκων.
  • Χωρίς να το γνωστοποιήσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες, τροποποιήσατε το Επενδυτικό σας Σχέδιο ώστε να περιλαμβάνει την απλή πώληση των συμπυκνωμάτων χαλκού-χρυσού στο εξωτερικό και όχι την μεταλλουργική τους επεξεργασία. Αυτό συνιστά παράβαση όχι μόνο της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) αλλά και της ίδιας της Σύμβασης Μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία σας και στερεί το Ελληνικό Δημόσιο από τα έσοδα που προσδοκά από την φορολόγηση των προϊόντων της μεταλλουργίας.

Συγκέντρωση 24.02 Μεγαλη Παναγια Χαλκιδικής - Δελτίο τύπου συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δελτίο Τύπου
 
Ιερισσός 25.02.2013

Εχθές 24.02.2013 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, όπου δηλώθηκε γι΄άλλη μια φορά η έντονη αντίδραση στις εξορύξεις χρυσού και τη λεηλασία του τόπου μας.

Οι τοπικές κοινωνίες στην πλειοψηφία τους αντιτίθενται στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, και παρά τις απόπειρες φίμωσης και τρομοκράτησης των πολιτών το κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει. Παρόλη την έντονη παρουσία της αστυνομίας και τους προκλητικούς ελέγχους στους προσερχόμενους διαδηλωτές η συγκέντρωση ήταν μαζικότατη και ειρηνική.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση στη χθεσινή εκδήλωση. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και ευαίσθητοι πολίτες δώσαν το παρών και το μύνημα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν με την αλληλεγγύη. Στο πλευρό μας εχθές στάθηκαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων, o Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Μέτωπο Αγώνα Κιλκίς Ενάντια στα μεταλλεία, Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Κατασκευή του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, η Σπίθα - Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, οι Μοτοσυκλετιστές εν δράσει, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ Δημητριάδης, εκπρόσωποι του κινήματος Δεν Πληρώνω, των Συνελεύσεων Τούμπας και Αμπελοκήπων, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπύρωσης (ΠΑΣΥ), της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Αν ξεχνάμε κάποιους παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η συντριπτική απάντηση των Χαλκιδικιωτών στην δικτακτορική βία και στις ύποπτες μεθοδεύσεις.

Από ThessalonikiMesaApoEikones
Από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας (24/2/13) εναντίον της κρατικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας.
Από την αντιδιαδήλωση των υπέρ της εξόρυξης στις 21 Οκτωβρίου 2012

Για να πάψουν τα παπαγαλάκια να μιλούν περί διχασμένης κοινωνίας μπορείτε να συγκρίνετε το μέγεθος του πλήθους των δύο φωτογραφιών.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων στις Σκουριές που είχε ένταση και παλμό, πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, κύριος και πρώτος ομιλητής είχε ορισθεί ο αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”, που εδρεύει στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Ο κόσμος παρ’ ότι η ομιλία του ήταν μακροσκελής, τον παρότρυνε να συνεχίσει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και σας συνιστούμε να την διαβάσετε. Αξίζει!

DSC_0064

Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και εφημερίου  του Ι. Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

π Χριστοδ photo Κάτοικοι της Μεγ. Παναγίας και της Ιερισσού με παρακάλεσαν να μιλήσω σήμερα στην αγάπη σας και, αφού προηγουμένως έθεσα το θέμα στην Γεροντική Σύναξη του Ησυχαστηρίου, έκανα υπακοή.
Πριν σας καταθέσω όσα οφείλω, θέλω να σας διαβιβάσω την αμέριστη συμπαράσταση της Αδελφότητας του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, το οποίο σταθερά από το 2006 στα πλαίσια της γνωμοδότησης της τοπικής κοινωνίας για το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, εγγράφως, ως οι νόμοι ορίζουν, μαζί με τους άλλους φορείς κατέθεσε την αρνητική του θέση γι’αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Έκτοτε το Ησυχαστήριο έχει νομίμως εξουσιοδοτήσει τον ομιλούντα να το εκπροσωπώ στα Συντονιστικά όργανα των Επιτροπών, να συμπαραστέκομαι νυχθημερόν δίπλα στους κατοίκους, που με τον δίκαιο αγώνα τους αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να μην καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους. Η Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου μού είπε να σας διαβιβάσω ότι η Παναγία, η Φοβερά Προστασία, παρ’όλες τις συνέπειες που υφίστανται τα μέλη που Την υπηρετούν, σε καμμία περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε «Παναγία αδιαφορούσα» για την καταστροφή τη δική σας και του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παναγία επονομάσθη και «Ορος αλατόμητον».

Αυτά όσον αφορά την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση της Αδελφότητας του Ησυχαστηρίου στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα σας.

Πατέρας Χριστόδουλος και ποιοι είναι οι πραγματικοί αυτουργοί.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπράκης για τα μεταλλεία χρυσού

Επειδή η περίπτωση της Χαλκιδικής μοιάζει με αυτή της Laguna Yanacocha, αντίδραση πριν να είναι αργά.

1992 Laguna Yanacocha. Ένας επίγειος παράδεισος

Θέλεις να δεις πως είναι σήμερα;;; 

Συνεχής ενημέρωση από την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Ακολουθεί συνέντευξη τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας. Μείνετε συντονισμένοι με το ράδιο Ένταση.

2:57 Εκπρόσωπος από το ποδηλατικό καρναβάλι Θεσσαλονίκης απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής



2:48 Εκπρόσωπος της Αντιεξουσιαστικής κίνησης στο βήμα.

Είναι εκπληκτικό πως αυτός ο αγώνας έχει ενώσει κόσμο διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων. Όλοι μαζί ενωμένοι να τους ξαποστείλουμε.



2:41 Η Χαλκιά Άννα από την Σιθωνία στο βήμα. Αναμένουμε και τον Κώστα Καραγιάννη να μας θέσει την θέση του ωεω...

2:38 Ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος έχει τον λόγο και ξεκινάει λέγοντας πως χαιρετίζει την μεγαλύτερη συγκέντρωση ηθικών αυτουργών στην Ελλάδα.

2:32 Αυτή την στιγμή εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο βήμα.

2:27 Το λόγο έχει η βουλευτής Χαλκιδικής του Σύριζα Κατερίνα Ιγγλέζη

2:19 Κάτοικος της επιτροπής αγώνα απο τα Ν. Ρόδα  στο βήμα.

2:17 Στο βήμα ο κύριος Σαράντης Δημητριάδης καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2:10 Ακολουθεί ο Τόλης Παπαγεωργίου. Απίστευτος παλμός από τον κόσμο. Πάνω από 5000 άτομα και η προσέλευση συνεχίζετε.

2:03 Αυτή την στιγμή στο βήμα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευ. Λαμπάκη. Εκθέτει κανονικότατα των Αρπάχτα που είναι δήμαρχος Αριστοτέλη και συνεχίζει με έναν απίστευτο λόγο. Επευφημίες του κόσμου. Μεταξύ άλλων τα ανέφερε πως "Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως "όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν". Σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρλα για περιθώριο 10 ημερών τόνισε πως "Ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης "κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματα μας".,Τα έσπασε...

Η αντικειμενικότητα των ρεπορταζ σε όλο της το μεγαλείο...
1:55 Ακούστε ζωντανά ΕΔΩ. Αυτή την στιγμή στο βήμα ο Λάζαρος Τόσκας

Χαλκιδική...Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.


Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές χτυπάνε πάλι οι καμπάνες στην Ιερισσό μας, κάποιοι προσαχθέντες μάλλον έχουν ΄΄χαθεί΄΄ , έχουν ΄΄αργήσει να γυρίσουν΄΄ , ποιος νοιάζεται...

Στην Ελλάδα που ''ακύρωσε'' τον αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολης και τον South Stream που θα
έδιναν πνοή στην Θράκη μας και σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας μας γεωπολιτικά , αλλά που ταυτόχρονα ''άνοιξε την αγκαλιά της'' στα βαρέα μέταλλα και στο κυάνιο της El Dorado και των υποταχτικών της...

Στην χώρα των θαυμάτων μια ''χρυσή σιωπή'' έχει απλωθεί σε ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και στα μνημονιακά ΜΜΕ.

Στην Χαλκιδική μας ο... Όργουελ και το 1984 γίνονται πάλι επίκαιροι.

Καλή πορεία να έχουμε! Πίσω τα λαμόγια γιατί...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας “6 Μέρες”: Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει αναρμόδιο για τις Σκουριές!

Από antigoldgreece



Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑ

Οι «6μέρες» δημοσιεύουν σήμερα ένα έγγραφο-απάντηση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2013, στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης του δηλώνει ότι η υπηρεσία είναι αναρμόδια να απαντήσει σε έγγραφο-ερώτηση του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για την «επένδυση» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μάλιστα το εν λόγω έγγραφο φέρει την υπογραφή του κ. Επαμεινώντα Τολέρη, ο οποίος σημειωτέον προεδρεύει όλων των σχετικών επιτροπών.

Τι ρωτούσε όμως το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (ΠΜΔ); Αν η μέθοδος της ακαριαίας τήξης για τροφοδοσία με 92% συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας και 8% συμπύκνωμα χαλκού-χρυσού Σκουριών, έχει πιστοποιηθεί για βιομηχανική χρήση από την κατασκευάστρια εταιρεία Οutotec. Αν έχει κατασκευασθεί από την Ελληνικός Χρυσός ή την Outotec μονάδα ακαριαίας τήξης με τη συγκεκριμένη τροφοδοσία «σε βιομηχανική κλίμακα και μάλιστα με τον πυρίτη της Ολυμπιάδας» και αν η οικονομική ανάλυση με βάση την πώληση των συμπυκνωμάτων, αντί της μεταλλουργικής τους επεξεργασίας, όπως περιλαμβάνεται στην «Τεχνική Εκθεση Εργου Ολυμπιάδας» της 14ης Ιουλίου 2011, είναι σύμφωνη με το Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός και με την ΑΕΠΟ.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Εντοπίστικε ο πραγματικός ηθικός αυτουργός των Σκουριών Χαλκιδικής

 
Εντοπίσαμε τον πραγματικό ηθικό αυτουργό. VENCEREMOS, ANTONIS ή «Αναζητώντας τον ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων στις Σκουριές»



Του Καρτέσιου

Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4/6/2010)

«Ο Jeremy Rifkind αποκάλεσε κάποτε την Ελλάδα τη Σαουδαραβία των Ανανεώσιμων πηγών. Δεν ξέρω πόσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια φράση. Ξέρω όμως, ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».

«Για τους σύγχρονους ανθρώπους, που δεν ζουν απλώς το σήμερα, αλλά αγωνίζονται και για το αύριο, κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα του Περιβάλλοντος».

«Η απειλή από την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος δεν έχει χρώμα: Είναι ίδια για όλους!»

«Όταν λέμε – κι εμείς στη νέα Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς λέμε – ότι το μοντέλο των τελευταίων τριάντα χρόνων έχει πια χρεοκοπήσει, αυτή η διαπίστωση έχει και μια περιβαλλοντική διάσταση:

Χρεοκόπησε στην πραγματικότητα ένα μοντέλο Ανάπτυξης που λεηλατούσε τους φυσικούς πόρους και επιβάρυνε το Περιβάλλον. Κι όταν μιλάμε για την ανάγκη μιας “νέας Ματαπολίτευσης”, μεταξύ άλλων μιλάμε για ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν θα το λεηλατεί. Και στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη λέξη “αξιοποιώ” και την λέξη “εκμεταλλεύομαι”.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό – ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.

Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.

Κουκουλοφόροι και τζιπ της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό. Οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους κουκουλοφόρους.

Αυτή τη στιγμή οι γυναίκες της Ιερισσού συγκεντρώνονται ειρηνικά έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μάθουν τι απέγιναν οι άνθρωποι τους και να σταματήσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας.

Κυριακή 24/2: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Μ. Παναγία


Είμαστε κάτοικοι της Χαλκιδικής, μέλη της τοπικής κοινωνίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις και ιδιαιτερότητες, που μας έχει ενώσει το κοινό μας πρόβλημα και ο κοινός μας αγώνας εδώ και χρόνια και δεν δεχόμαστε να γίνουμε μέρος οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεσης.

Στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν την συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρία Eldorado Gold – ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας.

"Ηθική αυτουργία" η συμμετοχή σε διαδηλώσεις! - Ελεύθερος μετά την αυτόφωρη διαδικασία, με κατηγορία για γέλια


" Θέλουμε ένα κράτος δικαίου και είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Άλλοι είναι οι παράνομοι. Παράνομοι είναι αυτοί που εγκατέστησαν την Eldorado Gold στην περιοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σώσουμε τον τόπο μας"

...δήλωσε ο Λ. Τόσκας στο alterthess.gr μιλώντας για την σύλληψή του με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την επίθεση στις Σκουριές. Ο Λάζαρος Τόσκας αφέθηκε ελεύθερος μετά από την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια Πολυγύρου.
Έξω απο τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, που τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκαταρτική έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Η "Ελληνικός Χρυσός" κατηγορεί για ηθική αυτουργία και δυο μέλη του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Πρόκειται για τους Αποστόλη Παπαγεωργίου και Μαρία Καδόγλου.
Οι κατηγορίες δεν βασίζονται σε στοιχεία για συμμετοχή στα γεγονότα στις Σκουριές, αλλά σε απλές καταθέσεις των securiταδων της εταιρείας, οι οποίοι λένε αυτολεξεί "θεωρώ ηθικώς αυτουργος των επισοδείων .. διοτι είναι παρών σε κάθε διαδήλωση κατα της εταιρείας"!!!!
Και με βάση αυτή την "θεϊκή" κατάθεση, συνελήφθη!!.

Ζητάμε την βοήθεια και την αλληλεγγύη σας, για ένα παλικαράκι 18 χρονών

Αγαπητοί φίλες και φίλοι.

Ζητάμε την βοήθεια σας και την αλληλεγγύη σας για ένα παλικαράκι 18 χρονών, τον Γιώργο Ζαχαράκη που βρίσκεται στην Αθήνα, για πάνω από δύο χρόνια τώρα περιμένοντας την σειρά του για μεταμόσχευση καρδιάς. στο ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ http://www.onasseio.gr/ 

Πρέπει να βρίσκεται εκεί, έτοιμος ανά πάσα στιγμή , ώστε όταν βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα πράγμα που ευχόμαστε να γίνει πολύ σύντομα – να γίνει η μεταμόσχευση .Μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με την άνεργη μητέρα του και τον εποχιακά αλλά πολύ σπάνια εργαζόμενο πατέρα του . Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, είναι δραματική . Τα έξοδα της παραμονής τους στην Αθήνα –ενοίκια σπιτιού , φάρμακα κλτ- ΔΕΝ καλύπτονται από αυτό το ανάλγητο κράτος που ζούμε, ούτε δυστυχώς από κάποιον ασφαλιστικό φορέα και είναι αδύνατον να καλυφτούν από την οικογένεια του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΡΗΣ –ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΠΑΛΛΗΝΗ-ΓΕΡΑΚΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Αδέρφια , συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας για την υπεράσπιση του τόπου σας , από την κατοχική κυβέρνηση, από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Είμαστε στο πλευρό σας για την υπεράσπιση της γής , του νερού, του οξυγόνου που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Πολεμάμε και παλεύουμε να σώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στην Χαλκιδική και ΕΜΕΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ της παραλιακής ζώνης από το Φάληρο έως και το Σούνιο στην ΑΤΤΙΚΗ , των 6.500 στρεμμάτων του πρώην αεροδρόμιου Ελληνικού από το ξεπούλημα ,το μόνο χώρο που μπορεί να δώσει οξυγόνο-ανάσα ζωής στην Αττική και την ντροπολογία για το ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Διατρανώνουμε το ανάστημα μας και όλοι μαζί λέμε :

Η ΓΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ !!! ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ!!! ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ -ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ -ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!

ΑΘΗΝΑ 19-02-2013

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μακελιό με τον Στέφανο Χίο για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΡΤΖΗ - ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ

Από Ιερισσιώτες

Αναστασία Σουρτζή!
"-ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ !! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ !!  "
Αναστασία Σουρτζή!!!!!!! Πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο 5ο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Μωμος ο Πατρευς. Η γυναίκα αυτή από την Κερατέα, ανέβηκε πάνω στη σκηνή του κατάμεστου από επισήμους και επωνύμους θέατρο Απόλλων στην Πάτρα και αφιέρωσε το βραβείο της στην Ιερισσό που δοκιμάζεται!!!!! Τα λόγια είναι πολύ φτωχά να περιγράψουν τα συναισθήματα... Το ευχαριστώ ελάχιστο... Είναι τιμή μας

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Το ελληνικό Ελντοράντο

Από unfollow

Μια επίθεση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής στις Σκουριές τα ξημερώματα ήταν αρκετή για να βγουν ξανά στα χαρακώματα οι υπέρμαχοι της «επένδυσης». Με τη γνωστή τους ρητορική υπέρ της «αναγκαίας για τη χώρα ανάπτυξης» και κατά «της άνομης, βίαιης μειοψηφίας». Ποια στ’ αλήθεια είναι η «ανάπτυξη» που με τέτοια ζέση υποστηρίζουν οι οπαδοί της και ποιοι ωφελούνται από αυτήν;

Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου


«Στις Σκουριές παίζεται το ουσιαστικό παιχνίδι που κρύβεται πίσω από τα μνημόνια» έγραψε ένας χρήστης του twitter, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την νύχτα στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Αίσχος! Τρόμος! Κακούργοι! Το ήθος των κουκουλοφόρων της Άκρας Αριστεράς» αποφάνθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραθέτοντας λινκ από το Πρώτο Θέμα με τίτλο: «Έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη δύο φύλακες της Ελληνικός Χρυσός».

Τώρα με τι είδους σιγουριά αποφασίζει ο συνάδελφος να δώσει έναν τέτοιο τίτλο, τη στιγμή μάλιστα που ούτε η ίδια η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει μια τέτοια πληροφορία, όπως ενημερώνει πάλι μέσω των κοινωνικών δικτύων ένας άλλος συνάδελφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, υπάρχουν αρμόδια όργανα του κλάδου να το εξετάσουν, δεν θα το κάνω εγώ. Το γιατί υιοθετεί μια τέτοια πληροφορία εκλεγμένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος μάλλον απαντιέται ευκολότερα: βολεύει την επίσημη ρητορική περί της αναγκαίας για τον τόπο ανάπτυξης στην οποία αντιδρά μια άνομη και βίαιη μειοψηφία.

Η (πικρή) αλήθεια για τις Σκουριές Χαλκιδικής

Από itabloid


Με κομμένη την ανάσα, ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί ένα ξέσπασμα βίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, το οποίο έχει μόλις ανοίξει. Κουκουλοφόροι να καίνε με μολότοφ τις εγκαταστάσεις και τους εργαζομένους της επιχείρησης Ελληνικός Χρυσός, να απειλούν ότι θα χυθεί αίμα. Και είναι αναμενόμενο ότι θα χυθεί αίμα. Γιατί όμως; Ένα ρεπορτάζ της iTabloid και ένα ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου διεθνώς δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου (Εξάντας), θα σας δώσει την απάντηση…

Πριν αρχίσουμε να αναλύουμε το τι συμβαίνει στις Σκουριές Χαλκιδικής, είναι απαραίτητη μια επισήμανση. Αν υποθέταμε ότι είστε ένας ξένος (ένας Αμερικανός, για παράδειγμα) που παρατηρεί, καιρό τώρα, τα τεκταινόμενα στην περιοχή, θα βλέπατε ότι η βία δεν είναι μονομερής. Και ότι είναι κλιμακούμενη. Από τη μία, είναι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται και αλληλέγγυοι σε αυτούς. Και από την άλλη, οι αστυνομικές δυνάμεις που, αρκετές φορές ως τώρα μετέτρεψαν ειρηνικές διαμαρτυρίες σε πεδίο μάχης. Οι κάτοικοι, οι οποίοι έβλεπαν μικρά παιδιά και γέροντες να τρώνε χημικά και γκλοπιές, ήταν λογικό ότι θα ξεσπάσουν. Αυτό, για την αποκατάσταση της ιστορίας, με την επισήμανση πάντως ότι το σκοτάδι, δεν το πολεμάς με σκοτάδι. Με φως το πολεμάς.

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ του Εξάντα, του Γ. Αυγερόπουλου


Πάμε όμως στην ιστορία αυτή καθεαυτή.

Στις Σκουριές, την εκμετάλλευση του χρυσωρυχείου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής (ανήκει στο Δημόσιο) έχει αναλάβει η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ (καναδέζικη πολυεθνική Eldorado Gold και ο Άκτωρας του Μπόμπολα). Την απόφαση για την εκμετάλλευσή του, εγκρίνοντας την περιβαλλοντική μελέτη (η οποία καταγγέλλεται ότι βασίζεται σε πειραματικό μοντέλο που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού) υπέγραψε, με την ΚΥΑ 201745/2011, ένας γνωστός μας: Ο τότε υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παρά τις καταγγελίες στο ΥΠΕΚΑ για το ψευδές των στοιχείων με τα οποία εκδόθηκε η ΥΠΕΚΑ, τίποτα δεν άλλαξε.

Και γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι του μικρού χωριού Σκουριές; Πρώτα- πρώτα, επειδή κόβεται το ΑΡΧΑΙΟ, τέραστιο δάσος της περιοχής, με τα υπεραιωνόβια δέντρα. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα αποψιλωθεί μια περιοχή, η οποία από πανέμορφη θα γίνει σεληνιακό τοπίο, με άμεσο αποτέλεσμα τις συνεχείς πλημμύρες στη γύρω περιοχή. Ήδη, αφού οι ρίζες πολλών δέντρων του αρχέγονου δάσους δεν υπάρχουν, έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες πλημμύρες. Τρεις, μεγάλου μεγέθους το περασμένο έτος. Αλλά αυτό, είναι το λιγότερο.

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σε μονοπάτια ... Λατινικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής !!!

Παλαιοχώρι Χαλκιδικής 17 Φεβρουαρίου 2013 
Αγαπητή Ρεσπέντζα και σώφρονες κάτοικοι της Χαλκιδικής , 
εκείνο που εμένα με προβληματίζει είναι ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή είναι από αρχαιοτάτων χρόνων ... αλλά η βία και οι πρακτική "τσαμπουκά" είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων !!!!!!
Οι κάτοικοι είναι εκεί από παλιά , η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι εκεί από παλιά , το δάσος είναι εκεί από παλιά , τα καφέ είναι εκεί από παλιά , οι ψαράδες είναι εκεί από παλιά, οι παραλίες είναι εκεί από παλιά ... όλα είναι εκεί από παλιά εκτός από ένα !!!

Επίθεση ελεύθερων πολιτών στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός

Από πιτσιρίκος

Ομάδα ελεύθερων πολιτών έκανε επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις δυνάμεις κατοχής, οι ελεύθεροι πολίτες προκάλεσαν ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ και οχήματα της εταιρείας.

Οι κατοχικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να συλλάβουν κανέναν από τους επιτιθέμενους και οι ελεύθεροι πολίτες παραμένουν ελεύθεροι, δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στους σκλαβωμένους Έλληνες.

Τα καθεστωτικά μέσα μεταδίδουν την είδηση της επίθεσης, αν και έχουν αποκρύψει εντελώς τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής -ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων- και την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις κατοχής.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει ξεσκιστεί να βάζει διαφημίσεις σε διάφορα ΜΜΕ, ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή τους.

"Μπούκωσαν" με διαφήμιση και τώρα "ξερνάνε" τις διαρροές της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»

Από Ιερισσιώτες


Η διαφήμιση έκανε το θαύμα της! Η επιλογή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να “μπουκώσει” με διαφήμιση (ευρώ) τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς. Πριν καλά – καλά
εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές οι “δημοσιογράφοι” άρχισαν να υιοθετούν και να μεταδίδουν τις διαρροές για “αιχμαλωσίες σεκιουριτάδων” και “πυροβολισμούς”. Μάλιστα περιγράφοντας την επίθεση ως πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες οι “ντουντούκες” έκαναν λόγο για “φύλακες που τους έδεσαν χειροπόδαρα οι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας τους να τους κάψουν ζωντανούς”. Ωστόσο η εταιρεία όταν της ζητήθηκε επίσημη ενημέρωσηαπό διεθνή ΜΜΕ παρέπεμπε στο “ρεπορτάζ” του Σκάι και ζητούσε έγγραφο αίτημα για να απαντήσει επίσημα! 
 

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρωτοφανή επίθεση στις Σκουριές

Από voria
Σκηνές τρόμου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική: Ομάδα περίπου 50 ατόμων έκανε έφοδο με μολότοφ και καραμπίνες στο εργοτάξιο. Δείτε τις εικόνες της καταστροφής

Εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου, έκαναν έφοδο, με καραμπίνες και μολότοφ, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και έκαψαν τα πάντα, μηχανήματα, κοντέινερς, οχήματα και γεννήτριες.
Όπως καταγγέλλουν οι δύο φύλακες που βρίσκονταν στο εργοτάξιο, οι άγνωστοι τους έδεσαν και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας ότι θα τους κάψουν.

Επίθεση με μολότοφ σε εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός»

 Από tvxs


Περίπου πενήντα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Θεσσαλονίκης, πυρπολώντας με βόμβες μολότοφ περίπου δέκα οχήματα της εταιρείας και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει κάνει 27 προσαγωγές. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι φύλακες του εργοταξίου καταγγέλουν πως δέχτηκαν επίθεση από τους αγνώστους που όπως αναφέρουν τους έδεσαν και τους απείλησαν πως θα τους κάψουν. Ο ένας από τους φύλακες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η αστυνομία κάνει λόγο για συντονισμένο χτύπημα που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Τα πράγματα είναι απλά ..... Αφιερωμένο!



Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Καλωσόρισμα από το Δ.Σ. της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας

Αγαπητοί φίλοι μας,

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, κάνει τα πρώτα της βήματα στην ηλεκτρονική ενημέρωση των συμπατριωτών και φίλων της Αρναίας, απανταχού της γης, με τη δημιουργία του Blog που είστε συνδεδεμένοι.

Δώσαμε το όνομα ¨ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ¨ για να συνεχίσουμε την παράδοση της ενημέρωσης που έδινε από το 1975 το έντυπο της Εταιρείας μας, που λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ανεστάλη προσωρινά η έκδοσή του. Αυτή την απουσία των ¨ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ¨ ερχόμαστε να αναπληρώσουμε, με την δημιουργία του συγκεκριμένου Blog.

Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση πάνω σε θέματα αποκλειστικά της Αρναίας, όπως εκδηλώσεις, τα εν Δήμω, κοινωνικά, αθλητικά, Ληξιαρχικά, ανακοινώσεις κ.λ.π. καθώς και φωτογραφικό αρχείο από τα χρόνια της Λιαρίγκοβης έως και σήμερα.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κόψε...κόψε...κόψε...

Από Χρυσές αυτ-απάτες και Ενεργούς Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας

κ. Πάχτα ρίξτε μια ματιά στο χάρτη. Όλα καλά ε;
Σχέδια που ΄΄στάζουν΄΄ αξιοπιστία 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΄΄ΙΘΑΓΕΝΩΝ΄΄ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Προς

κ. ΠΑΧΤΑ Χρήστο δήμαρχο Αριστοτέλη
κ. υπουργό - υφυπουργό και λοιπούς μανδαρίνους του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.
κ. ΄΄υπεύθυνοι΄΄Ελληνικός (Καναδικός) χρυσός

ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;

100 - 1000 - 10000

ΞΕΡΕΙ (ΘΕΛΕΙ) ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ;
Πρέπει να ΄΄παρακαλάμε΄΄ τον δασάρχη και τον κάθε δασάρχη να μας πληροφορεί για το αυτονόητο;

Έπρεπε ή όχι η εταιρεία να έχει αναρτήσει τα σχέδια ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ώστε να υπάρχει η καλώς νοούμενη λογοδοσία απέναντι στην τοπική κοινωνία -ιδιαίτερα όταν μετά το περιστατικό με τον μετροπόντικα της Στρατωνίκης- έχει πληγεί η αξιοπιστία τόσο της εταιρείας όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους;

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελληνικός Χρυσός κερδίζει 4.240 ευρώ από το ΕΣΠΑ για κάθε άνεργο που “εκπαιδεύει”!



Πανηγυρισμοί στα Μαντεμοχώρια (;). Όλοι συμπληρώνουν “αιτήσεις για πρόσληψη στην εταιρεία”. Όσοι είχαν “προσληφθεί”, μετά δυο μήνες πήραν υποχρεωτική άδεια και υποσχέσεις για “επαναπρόσληψη”. Στα γραφεία της εταιρείας γίνεται χαμός. Ο Πάχτας και και οι “Πολίτες της Eldorado” διαλαλούν εκατοντάδες νέων προσλήψεων.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


Στις 14 Φεβρουαρίου στον Πολύγυρο δικάζονται 14 σύντροφοί μας για συμμετοχή στη διαδήλωση της 21ης Οκτωβρίου στις Σκουριές. Κατηγορούνται για “στάση” και “αντίσταση” – άρθρα 170 και 167 του Ποινικού Κώδικα. Βαρύτερη ποινή αντιμετωπίζει 68χρονος διαδηλωτής ο οποίος εκτός από το πακέτο “στάσης-αντίστασης”, έχει και την κατηγορία της “απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης”, επειδή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν οι μπάτσοι του πετάξαν μέσα δακρυγόνο. Θυμηθείτε Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

H Ελλάδα κυνηγά μια ανόητη «χρυσή» διάσωση από την οικονομική της κρίση.



"Το μοντέλο της σπατάλης, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία. ", δήλωσε ο Χρυσόγελος. " Η ενδυνάμωση αυτού του μοντέλου στο όνομα της κρίσης δεν είναι η λύση."

Η εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το τοπικό περιβάλλον και την τουριστική οικονομία της περιοχής, σύμφωνα με τους Πράσινους εκπροσώπους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24 Ιανουαρίου.

Η Χαλκιδική είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για πολλούς Έλληνες και είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά της. Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης των ορυχείων περιλαμβάνει την αποψίλωση 3.300 στρεμάτων «αρχέγονου δάσους», δάσους δηλαδή που υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια χωρίς να υποστεί κάποιου τύπου «διαχείριση» από τον άνθρωπο.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"ΕΛΛΑΔΑ", μια νέα Αργεντινή

“Ειδικός Σύμβουλος” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποψίλωση των δασών της Χαλκιδικής ο τέως Δασάρχης Τάσος Αγαλής



Ο άνθρωπος που συνόδευε το Γενικό Διευθυντή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Πέτρο Στρατουδάκη κατά την επίσκεψή του στην Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, δεν ήταν άλλος από τον μέχρι πριν από ένα μήνα Δασάρχη Αρναίας, Τάσο Αγαλή. Η κόρη του κ. Αγαλή, έμμισθη δασολόγος πλέον της εταιρείας, δεν τους συνόδευσε λόγω του “άβατου”.

Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν προσκυνηματικός. Η επίσκεψη στη Μονή αφορούσε την πώληση του ιδιόκτητου δάσους της Μονής “Νταμπίζ” στον Κάκαβο, έκτασης 925 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας έχει χωροθετήσει το τέλμα αποβλήτων “Λοτσάνικο” του μεταλλείου των Σκουριών. Την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε καταθέσει στο Δασαρχείο Αρναίας αίτηση υλοτόμησης όμορου με το “Νταμπίζ” δάσους έκτασης 800 στρεμμάτων.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δράσεις αλληλεγγύης στη Χαλκιδική, στην Αττική


2ο πανόραμα ταινιών στην Κερατέα (8-10/2) 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης το φετινό φεστιβάλ ανοίγει (την Παρασκευή 8/2), συμβολικά, η ταινία «Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου. Ακολουθεί προβολή φωτογραφιών του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη από τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και ενημέρωση - συζήτηση με συμμετοχή κατοίκων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Προπαγάνδα 24 καρατίων: Εκδήλωση-Συζήτηση, Τρίτη 12/2

Μια εκδήλωση από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ για τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ στην υπόθεση του χρυσού της Χαλκιδικής.


Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη

Από Unfollow

Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.


Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW(Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».

Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα.

Ο συντάκτης μας συνομίλησε μαζί του σε ανοικτή ακρόαση, παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού. Ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε το περιοδικό και τον συντάκτη με αγωγή. Ο συντάκτης του απάντησε ότι ασφαλώς μπορεί να πράξει όπως νομίζει.

«Καλός ο παράδεισος αλλά μην τρελαίνεσαι, δεν είναι και Χαλκιδική…»


Κάπως έτσι καταλήγει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί στη Βόρεια Ελλάδα.


Το Σάββατο 12 του Γενάρη έφτασαν στην Αθήνα 7 λεωφορεία με 400 άτομα από την Χαλκιδική. Μαζί τους συσπειρώθηκαν, επιπλεόν, περίπου 2.000 διαδηλωτές, καθώς κι άλλοι που αγωνίζονται σε ανάλογα μέτωπα, από το Κιλκίς, την Ροδόπη, τον Έβρο, ακόμη και την Κερατέα.

Λίγο πριν την αποβίβαση από τα λεωφορεία, αφού μοιράστηκαν Riopan και Maalox στους διαδηλωτές, δόθηκαν τηλέφωνα ανάγκης και οδηγίες για κάθε ενδεχόμενο. Τα λεωφορεία κατέληξαν στα Προπύλαια, τον χώρο δηλαδή της συγκέντρωσης, χωρίς να γίνει στάση πουθενά αλλού στην πόλη. Οργανωμένα, συντεταγμένα και με τη λογική, ότι αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης του λαού της Αθήνας δεν πρέπει να προβοκαριστεί από κανέναν και για κανένα λόγο.

Είχε προηγηθεί μια πολύ πετυχημένη καμπάνια ενημέρωσης που κράτησε μια εβδομάδα και μια διαδήλωση αρκετών χιλιάδων ατόμων στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 24 Νοέμβρη.

Τι ήταν αυτό που τους οδήγησε από το «τοπικό» τους πρόβλημα, στο «κέντρο των εξελίξεων»; Μήπως ήταν το γεγονός, ότι διαπίστωσαν στην πορεία του αγώνα τους, πως το πραγματικό αίτιο βρισκόταν έξω ακόμα και από τα σύνορα της χώρας; Ή μήπως ήταν, ότι δεν προλάβαιναν να μετρούν νέες νομικές φωτογραφικές διατάξεις, νέα προεδρικά διατάγματα που καταπατούν ακόμη και την στοιχειώδη αστική νομιμότητα, ότι δέχονταν στημένες δικαστικές διώξεις και πολλαπλά χτυπήματα από διμοιρίες των ΜΑΤ; Μήπως γιατί είναι, με λίγα λόγια, πια φανερό ότι η Χαλκιδική είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ που ξεκινάει από τις Σκουριές σήμερα και φτάνει μέχρι τη Ρουμανία, για να μιλήσουμε μόνο για τα Βαλκάνια;

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Aνοιχτή καταγγελία κατά του Δασάρχη Αρναίας, της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και ορισμένων “δηλωμένων πολέμιων της επένδυσης στις Σκουριές” (φωτογραφίες & video)

Από antigoldgreece με σχόλιο δικό μας


Στις 9-1-2013 αναρτήσαμε το άρθρο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πετσοκόβει το ρέμα του Καρατζά” συνοδευόμενο από σχετικό βίντεο της ομάδας “iosifsk”. Λίγες μέρες αργότερα δεχθήκαμε ένα “οργισμένο” τηλεφώνημα από κάτοικο της Μ. Παναγίας, πρώην δημοτικό σύμβουλο, που μας δήλωσε: “Το χωράφι είναι δικό μου και με άδεια του Δασαρχείου κόβω νόμιμα τα δέντρα για να μην τα πάρει η εταιρεία”.

Την επομένη αναρτήθηκε από τους “Πολίτες της ELDORADO” άρθρο με τίτλο “ΤΕΛΙΚΑ… ΠΟΙΟΙ “ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ” ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ?”, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες/υλοτόμοι της έκτασης “είναι δηλωμένοι πολέμιοι της επένδυσης στις Σκουριές” και “Τα πρωτόκολλα παραχώρησης για τις εκτάσεις 4.301 τ.μ. και 6.113 τ.μ. καθώς και οι συντεταγμένες τους είναι στην κατοχή του μπλογκ και στη διάθεση όσων αμφισβητούν την ορθότητα των γραφομένων μας”. Και οι “Πολίτες της ELDORADO” καταλήγουν σε πέντε (5) καταγγελίες (!) εναντίο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ “για να μάθει η κοινωνία μας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο τι είναι το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ και αν του αξίζει να του δίνεται σημασία και προσοχή”.

Επειδή και εμείς τα έχουμε ΟΛΑ τα στοιχεία στη διάθεσή μας (πώς το σκέφτηκαν ότι δεν τα έχουμε;), τα καταθέτουμε εδώ και προκαλούμε τους “Πολίτες της ELDORADO” να τα διαψεύσουν… “για να μάθει και η κοινωνία μας αν αξίζει να τους δίνεται σημασία και προσοχή”

Σημειώνουμε ότι αυτή η ανάρτηση δεν θα υπήρχε εαν οι “Πολίτες” (ή “Πωλητές”) δεν έσπευδαν να μας κατηγορήσουν για “συρραφή πλαστών γεγονότων και καταστάσεων”. Κατά συνέπεια, όποιοι θεωρούν ότι θίγονται από τα όσα εδώ δημοσιεύουμε, ας απευθύνουν τα παράπονά τους σε εκείνους.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δράση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις 6/2 και σχετική συνέλευση: Δευτέρα, 4/2 στις 7μμ, στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ




Τι θα γίνει;

Αποκλεισμός της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Γιατί ακόμα μία δράση;

Γιατί θεωρούμε σημαντικό το να διατηρούμε το ζήτημα ανοιχτό στην πόλη και να προάγουμε την ενημέρωση σχετικά με αυτό σε κομμάτια του πληθυσμού που παραμένουν χωρίς πληροφόριση, ή έχουν παραπληροφορηθεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Επιπλέον, επιδιώκουμε οι δράσεις ενάντια στο χρυσό θάνατο να πλαισιώνονται από ολοένα και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας, εξ ου και επιλέγουμε να καλούμε δημόσια και αποτρέποντας έτσι οποιεσδήποτε λογικές ανάθεσης ή πρωτοπορείας.